Kovács Zoltán: Közel se mindegy, hogy ki viseli a felelősséget egy világjárvány idején

Vágólapra másolva!
Vajon ez már az európai szolidaritás és összefogás zöld verziója lenne? - tette fel a kérdést Kovács Zoltán legújabb bejegyzésében annak kapcsán, hogy egy svéd zöld EP-képviselő a világjárvány idején ismételten hazugsággal támadta Magyarországot.
Vágólapra másolva!

Alice Bah Kuhnke görögdinnye (kívül zöld, belül vörös) svéd EP-képviselő rendszeresen készít politikai témájú vlogokat. A képviselő asszony a minap egy egészen szürreális videóban arra a kérdésre kereste a választ, hogy vajon a svéd Mérsékeltek folytatni fogják-e az együttműködést „Magyarország diktátorával"? - olvasható Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárának legújabb Facebook-bejegyzésében.

Kovács felidézte, hogy Pär Holmgren képviselőtársával kiegészülve élesen bírálják a magyar és a lengyel jogállamiságot, még a Fidesszel egy EP-frakcióban, a Néppártban ülő svéd Mérsékelteket és Kereszténydemokratákat sem kímélik, mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök kobraként jelenik meg a képernyőn.

Önmagáért beszél, hogy míg a két svéd zöld képviselő pártja, a Miljöpartiet de Gröna a 2019-es európai parlamenti választásokon 11,52 %-ot ért el, addig a Fidesz-KDNP pártszövetség 52,56 %-ot - tette hozzá az államtitkár.

Közel se mindegy, hogy ki viseli a felelősséget egy világjárvány idején - zárul a bejegyzés.