:

Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 17. 13:56

Vádat emeltek a gázoló önvezető autó sofőrje ellen

Vádat emeltek az ellen az Uber alkalmazott ellen, aki annak az önvezető járműnek a volánjánál ült, mely 2018-ban halálra gázolt egy úttesten átkelő gyalogost.

Az Uber megúszta, a sofőr nem: Halált okozó közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek az ellen a sofőr ellen, aki annak a Volvo XC90 típusú, kísérleti önvezető rendszerrel felszerelt autónak a volánjánál ült, mely 2018-ban elgázolt egy úttesten átkelő gyalogost. A 49 éves nő a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe, ezzel ő lett az önvezető autózás korszakának első halálos áldozata.

uber-tempe-2-1529690372
a balesetet okozó jármű a helyszínen

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rendőrség azután tett vádemelési javaslatot az ügyészségnek, hogy a Volvo XC90-re épített önvezető autó belső kamerájának felvétele alapján kiderült, hogy a sofőr a baleset pillanatában éppen egy zenei tehetségkutatót nézett a mobiltelefonján. Ezt a nyomozati szakaszban gyűjtött egyéb bizonyítékok, így például a streamingszolgáltató által átadott forgalmi elemzés is alátámasztották. A rendőrségi jelentés szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a sofőr, Rafaela Vasquez a telefonja helyett az utat figyeli.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 03:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.