Ha folytatnád a hiteltörlesztést, így jelezd: 16 bank saját eljárása és a teendők

Léptek a bankok: így kérhető a hiteltörlesztés folytatása.

Hiteltörlesztés folytatása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kötelező a törlesztési moratórium, de ha valaki tovább akarja fizetni a törlesztőrészleteket, azt jeleznie kell a bankoknak.

Egyre több pénzintézetnél van meg erre az egykattintásos online folyamat, de sok helyen csak telefonon vagy üzenetben lehet jelezni a törlesztési szándékot a Bank360.hu gyűjtése szerint.

Hogyan lehet jelezni a törlesztési szándékot?

Több tízezer lakossági ügyfél kérte már a hiteltörlesztés folytatását, a bankok erre több csatornán is lehetőséget adnak.

A szakportál információi szerint a legtöbb bank valamilyen online és/vagy telefonos csatornán várja azoknak a lakossági ügyfeleknek a jelentkezését, akik nem élnének a moratóriummal, és tovább szeretnék fizetni a hitelüket, vagy változtatnának a korábbi döntésen.

16 bank saját eljárása a törlesztésfolytatás bejelentésére

Aki egyelőre még nem tudja, hol jelezheti, ha tovább fizetné a törlesztőrészleteit a moratórium ellenére, az alábbi táblázatból tájékozódhat:

Azok, akik a Bank360.hu törlesztési moratórium kalkulátorával számolják ki, hogy mekkora lesz a várható kamatteher a szüneteltetés után, szintén néhány kattintással jelezhetik törlesztési szándékukat a kalkulátoron keresztül.

Mire van szükség, hogy az ügyfelek azonosíthassák magukat?

A netbankon keresztül leadott nyilatkozatok esetében az ügyfelek eleve azonosítva vannak, és a telefonos ügyintézés során is azonosítják őket adataik alapján. Bankfiókban az ügyfelek személyes okmányaira, illetve a hitelszerződés adataira van szükség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Takarékbank tájékoztatta a portált, hogy magánszemélyek esetén az adós neve, születési helye és ideje, valamint a kölcsön típusa, lejárta és ügyletazonosítója szükséges a nyilatkozathoz, amelynek sablonját le lehet tölteni a bank honlapjáról.

A K&H Bank az azonosítással kapcsolatban azt kérte, hogy az ügyfelek lehetőség szerint a hitelük azonosító számát tüntessék fel, amennyiben üzenetet írnak.

Forrás: Bank360.hu

Felfordított házak

Ezeket a házakat fejjel lefelé építve álmodták meg: szerte a világon találhatók ilyenek, és be is lehet menni.

A világ legfurcsább házai, amiket fejjel lefelé építettek - Be is lehet menni

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük