Tőzsdére megy a dél-koreai sztárzenekar kiadócége

bts,seoul
Vágólapra másolva!
Hamarosan tőzsdére menne a dél-koreai szupersztár zenekar, a BTS mögött álló menedzservállalat, a Big Hit Entertainment. A vállalat papírját már most sokszorosan túljegyezték a befektetők, a cég pedig hétfőn meg is emelte a kibocsátáskori árfolyamát.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban hatalmas népszerűségre tett szert a világon a dél-koreai K-pop zenekar, a BTS nevű fiúbanda. A zenei rajongók mellett pedig most már a befektetők körében is egyre népszerűbb a BTS. A zenekar mögött álló szórakoztatóipari cég, a Big Hit Entertainment ugyanis részvénykibocsátásra készül – írja a CNBC.

A vállalat hétfőn közölte, 135 000 dél-koreai wonra (kb. 115 dollár) emelik föl a kezdeti kibocsátáskori részvényárfolyamot, ahogy benyújtották a hivatalos dokumentumokat a szabályozókhoz.

Ezzel a Big Hit Entertainment a korábban meghatározott, 105 és 135 000 dollár közötti sáv tetején helyezte el az árfolyamot. A várakozások szerint a cég októberben debütálhat a tőzsdén.

A befektetők is imádják a legnépszerűbb dél-koreai fiúbandát Forrás: Getty Images/WireImage/Steve Granitz

A hivatalos dokumentumok alapján a Big Hit 962,55 milliárd won (kb. 820 millió dollár) értékben vonhat be tőkét a részvénykibocsátással. A papír iránt pedig már most hatalmas a kereslet. Az intézményi befektetők részéről ugyanis 1117-szeres túljegyzés mutatkozik.

Ráadásul a Big Hit jelentőségét mutatja, hogy a friss bejelentésre a dél-koreai szórakoztatóipar vállalatai általában is erősödtek a tőzsdén.

A YG Entertainment közel 10 százalékot, a JYP Entertainment 8,6 százalékkal, míg az SM Entertainment papírja 6 százalékkal izmosodott.

A dél-korai cégek egyébként az elmúlt időszakban igen jól teljesítettek, a szórakoztatóiparon belül. A Kakao Games videojáték gyártó például szeptember elején lépett tőzsdére, és már az első kereskedési napján 30 százalékot erősödött, amivel elérte a napi limitet.