DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Belemennek a fizetéscsökkentésbe az F1-es pilóták?

Karun Chandhok szerint most mindenkinek csapatjátékosnak kell lenni, de nem látja maga előtt, hogy a pilóták nemet mondanak a csapatfőnök kérésére, biztosan meg fognak egyezni.

Karun Chandhok szerint csapatjálékosoknak kell lenniük a Formula-1-es pilótáknak a jelenlegi helyzetben és meg kell érteniük azt, hogy muszáj belemenniük a fizetésük csökkentésébe. A Sky Spors szakértőjeként dolgozó korábbi F1-es versenyző úgy látja, hogy ez nem lehet igazából kérdés, de szerinte nincs is olyan pilóta, aki ne fogadná el még akkor sem, ha a menedzsere esetleg mást mond.

"Szerintem most éppen ezek a beszélgetések zajlanak a csapatoknál. Végül azért ha a pilóta szemszögéből nézzük, ha nem teljesíti azt a huszonkét futamot, ami benne volt a szerződésben, akkor az ekvesebb munkát jelent és emiatt kevesebb fizetést kellene kapnia. Abban biztos vagyok, hogy ők ezt nem így látják és hogy a menedzsereik sem így látják, de szerintem itt most mindegyiküknek csapatjátékosoknak kell lenniük" - magyarázta Chandhok a Sky-on.

money



"Egyébként ha mondjuk Günther Steiner odamegy a pilótáihoz és azt mondja, hogy 'figyeljetek srácok, most kevesebb pénzt kapunk a szponzoroktól és a promóterektől, szükségem van arra, hogy egy kicsit ti is áldozzatok', akkor biztos, hogy meg fognak egyezni. Azt nem látom magam előtt, hogy a pilóták nemet mondjanak erre" - tette hozzá.

Sok pilóta egyébként már le is mondott a fizetése egy részéről, a McLaren versenyzői kezdték a sort, de azóta már több nagyágyú is minimum "nyitott" a dolgora, beleértve Lewis Hamiltont, Sebastian Vettelt, vagy Charles Leclerc-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: