DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Leclerc a virtuális Kínai Nagydíjat is behúzta

A Ferrari pilótája újabb virtuális győzelmet aratott, ezúttal az F1-es sorozat kínai fordulóját nyerte meg Alex Albon előtt - a mezőnyben több ismert név és aktív F1-es pilóta is megfordult.

Charles Leclerc dominált a virtuális F1-es szériában való debütálásakor és sima győzelmet aratott első futamán, vasárnap este pedig a virtális Kínai Nagydíjon is ő bizonyult a leggyorsabbnak. A monacói pilóta pénteken még a jótékonysági versenyt nyerte meg, majd a Kínai Nagydíjon megszerezte a pole-pozíciót George Russell előtt - igaz, utóbbit feltartásért öt rajthelyes büntetéssel sújtották, így Alex Albon rajtolhatott a második pozícióból.

Az F1 2019-cel lejátszott futamon Albon egyszer a bokszban meg tudta előzni Leclerc-t, sőt, alkalmi Red Bull-os csapattársa, a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois egyszer még fel is tartotta a ferrarist, de ez nem mehetett sokáig: Leclerc volt a leggyorsabb, hamarosan visszaelőzte Albont és onnantól már nem is adta ki a kezéből a vezetést. Albonnak be kellett érnie a második hellyel, a dobogó alsó fokára pedig az ex-F1-es Stoffel Vandoorne állhatott fel, miután kőkemény csatában legyőzte a virtuális Bahreini Nagydíjat megnyerő Guanyu Zhout.

 

Utólag azonban Vandoorne-t mégis megbüntették, így Zhou került a dobogóra, sőt, még Russell is megelőzte a McLaren korábbi versenyzőjét - a hatodik az F1-ből szintén ismert Esteban Gutierrez lett, megelzőve az F2-ben versenyző Louis Delatrazt. A mezőnyben voltak még nagy nevek, Nicholas Latifi például a kilencedik lett, a kanyarlevágás miatt megbüntetett Carlos Sainz pedig tizedik. A sorozat következő futama a virtuális Holland Nagydíj lesz, de a nézők szavazhatják meg, hogy melyik pályán rendezzék meg, mert a játékban nincs benne Zandvoort.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: