szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Világjárvány ide vagy oda, az érvényben lévő sebességhatárokat ilyenkor is mindenhol be kell tartani. Sőt, egyesek szerint csökkenteni is kell azokat.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A brit autópályákon 70 mérföld/óra, vagyis átszámítva mintegy 112 kilométer/óra a legnagyobb megengedett sebesség. Ehhez képest a londoni M25-ös szakaszon nemrégiben 130 mérföld/órás, vagyis mintegy 208 kilométer/órás száguldáson kaptak rajta egy sofőrt. A száguldozó férfi a rendőrök meglepetésére azzal indokolta tettét: úgy gondolta, minél gyorsabban hajt, annál kisebb az esélye, hogy elkapja a koronavírust.

A Leicestershire-i rendőrség is egy nagymértékű sebességtúllépésről számolt be. Ebben az esetben 180 km/h-val repesztett egy a gyermekeit szállító sofőr Nottighamből Londonba, aki a lefülelését követően azt mondta, hogy azért sietett, mert Londonban 1 fonttal olcsóbb a kenyér.

A Zöld Párt nemrégiben azt indítványozta, hogy a koronavírus-járvány idejére az adott útszakaszokon 30 mérföld/óráról (48 km/h) csökkentsék 20 mérföld/órára (32 km/h) a legnagyobb megengedett sebességet.

De nem minden esetben a rosszul megválasztott sebesség okoz gondot a briteknél. Egy autóst a közelmúltban azért büntettek meg a rendőrök, mert Coventryből Salfordbe egy több mint 350 kilométeres túrát tett egy az eBayen 15 fontért (6 ezer forint) megvásárolt ablakért, miközben a nem kiemelten fontos utazások elhalasztását kérték a hatóságok. Ráadásul a sofőr feleségének a visszaúton a csomagtartóban kellett utaznia, mert a megvásárolt portéka csak az utastérbe fért be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.