szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyanaz történhetett a főpolgármester szerint, mint az idősotthonokban, mivel az érintett tesztjének csak azután érkezett meg az eredménye, hogy már újra a szállón volt.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Ahogy megírtuk, kilenc koronavírusos hajléktalan került kórházba a budapesti, Madridi úti hajléktalanszállóról a hétvégén, ahol további 14 lakónál mutatták ki a fertőzést, végül pedig az egész szállót – benne 120 emberrel – két hétre lezárták. Karácsony Gergely főpolgármester kedden közösségi oldalán azt írta, hogy

Jó eséllyel az történt, mint a fővárosi idősotthonokban: kórházból visszaküldött beteg hozta be a fertőzést.

Az első érintett koronavírus-tesztjének eredménye a főpolgármester tájékoztatása szerint csak azután érkezett meg, hogy már visszavitték az intézménybe a kórházból.

Karácsony szerint "ez a sajnálatos eset is mutatja, hogy a kormányhivatalnak azonnal módosítania kell a tiltó határozatát".

Azután, hogy a járvány terjedni kezdett az idősotthonokban, a főpolgármester levélben kérte Müller Cecília országos tiszti főorvost és a fővárosi kormánymegbízottat, Sára Botondot, hogy legalább teszteljék azokat, akiket kitesznek a kórházakból. Korábban azt írta Karácsony, hogy a kormányülésen, amelyre meghívták, Orbán Viktorék ígéretet tettek neki arra, hogy minden idősotthonban lakót letesztelnek.