Több, mint százmillió forint vesztegetési pénzt kért ügyfelétől

Vágólapra másolva!
Úgy jutott pénzhez egy vállakozó, hogy az általa szerződés alapján átadott áru egy részét számla nélkül, készpénzért értékesíttette a vesztegetésbe bevont férfi cégével, akinek később, csökkentett áron számlázták ki a termékeket.
Vágólapra másolva!

Termeléssel és kereskedelemmel is foglalkozott a férfi által vezetett cég, ennek köszönhetően került kapcsolatba egy másik vállalkozóval, aki cégein keresztül árusította a másik férfi által gyártott termékeket. A gyártó férfi

megállapodott a másik férfival abban, hogy több ezer tonna terméket átad egy letéti szerződés alapján, hogy egy részét, a piaci árnál olcsóbban, számla nélkül adjon el majd a vevőknek.

Az így szerzett pénzt, pedig majd adja át neki. Egyúttal azt is vállalta, hogy a szerződés alapján letétbe helyezett termékeket később leértékelt áron kiszámlázza majd neki, így ő is megfelelő haszonhoz jut majd.

A megállapodás alapján 2010. januártól októberig a vállalkozó összesen 135 millió forint értékben adott el számla nélkül, készpénzért termékeket a vevőknek.

Majd az így megszerzett pénzt átadta a gyártó férfinek, aki nem számolt el cégében az összeggel. Ezután

a gyártó férfi, a saját cégében, minőségi kifogásokra hivatkozva leértékeltette a letétben lévő termékeket, és így számláztak ki azokat a másik vállalkozó cégének.

Az ügyészség vádiratban azt javasolja a bíróságnak, hogy a gyártó férfi ellen, börtön- és pénzbüntetést szabjanak ki.