szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK elnöke szerint „egészen elképesztő, hogy a járvány csúcsidőszakában tartanák meg a vizsgákat“.

Érettségi 2020
Érettségi a koronavírus-járvány árnyékában: szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek az idei középiskolai érettségi vizsgák. A vizsgáztatás fejleményeiről, a feladatsorokról és megoldásokról folyamatosan beszámolunk a hvg.hu-n és oktatási szakportálunkon, az Eduline-on.
Friss cikkek a témában

A járvány miatt “nincs helye az érettséginek május elején”, ezért online petíciót indít a vizsgák elhalasztására a Demokratikus Koalíció (DK) – ezt a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc jelentette be keddi Facebook-videójában.

Gyurcsány szerint „egészen elképesztő, hogy a járvány csúcsidőszakában tartanák meg a vizsgákat“, ezért követelik petícióban az érettségi elhalasztását. “Ez a kormány csak akkor módosít, ha hallja, hogy erős ellenállás van. Hát tessék, kiabáljunk, szóljunk közösen, hogy ez így nem mehet”.

Érettségi járvány idején: Értelmetlennek tűnt tanulni, most örülünk, hogy vége lesz

A szakmai szervezetek hevesen tiltakoznak, a kormány pedig mintha engedni készülne az érettségi ügyében, de a diákoknak éppen elég probléma maga a bizonytalanság. Amíg nem volt biztos, hogy lesz vizsga, többen nem is tanultak rendesen. Vannak, akik tartanak a járványhelyzettől, ám mégis javít a motivációjukon az, hogy tudják: megtartják az érettségit.

Orbán Viktor miniszterelnök és a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs is május 3-ra tette a járvány tetőzésének időpontját. A kormány eközben május 4-re tűzte ki az idei érettségi első napját. (A vizsgázók idén kivételesen csak írásban adnak számot a tudásukról.)

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfőn azt mondta, ha a járvány miatt szükséges, mozgatják az érettségi időpontját.