DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ez volt a McLaren-főnök legnehezebb döntése

Az emberek kényszerszabadságra küldése és a fizetések csökkentése nem éppen egy olyan hír, amit jó közölni, de Andreas Seidl szerint ezt most egyszerűen muszáj volt meglépni.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a Formula-1-es csapatoknál is központi téma a költségek csökkentése, a fizetések megvágása és sajnos az is, hogy bizonyos alkalmazottaktól (legalább átmenetileg) meg kell válni - a sort a McLaren kezdte még hetekkel ezelőtt, ők hozták meg először ezeket a nehéz döntéseket. Andreas Seidl csapatfőnök szerint a bizonytalanságban meg kell őrizniük a jövő biztonságát.

"Még mindig nem világos, hogy mikor rajtolhat el a 2020-as szezon, azt pedig lehetetlen felmérni, hogy milyen gazdasági hatásai lesznek a jelenlegi krízisnek" - mondta Seidl az Autosportnak. "Azt tudjuk, hogy most még nem fogunk versenyezni, tudjuk, hogy kiesik a bevételünk egy része idén, ezért kell különböző intézkedéseket életbe léptetnünk, hogy megvédjük az embereinket és a csapatot, hogy ha vége a krízisnek, a lehető legjobb helyzetben indulhassunk újra."

seidl2



"Az egyik ilyen intézkedés az volt, hogy kényszerszabadságra küldtük az embereket, ami számomra az egyik legnehezebb döntés volt a pályafutásom során. Meg kellett mondanom az embereinknek, hogy kényszerszabadságra küldjük őket és csökkentjük a fizetésüket is. De még egyszer mondom, Zak Brownnal együtt tisztán láttuk, hogy ezt meg kell tenni ahhoz, hogy megvédjük a csapatot" - magyarázta.

A McLarennél egyébként most teljes leállás van, Seidl szerint minden projektjük leállt, kivéve természetesen a lélegeztetők gyártását - ahol lehetett, ott tényleg spóroltak, persze ezzel most egyáltalán nincsenek egyedül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: