szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érintett április 5-én volt utoljára dolgozni a közmédia Kunigunda útjai székházában.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Megfertőződött az új típusú koronavírussal az MTVA egyik dolgozója – tudta meg a 444.hu, amely megszerezte a szervezet vezérigazgatójának erről szóló levelét is.

Papp Dániel hétfőn közölte a közmédiásokkal, hogy a fertőzött kollégájuk április 5-én dolgozott utoljára a Budapest III. kerületében található székházban, a Kunigunda útján. Miután a hozzátartozóinál kimutatták a vírusfertőzést, hatósági házi karanténra kötelezték, így nem járhatott munkába. Nála április 17-én jelentkeztek az első tünetek, az ez után elvégzett teszt pedig pozitív eredményt hozott.

A vezérigazgató azt írta munkatársainak, hogy miután a dolgozó értesítette őket, megkezdték a kontaktkutatást, feltérképezték a munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. "Mivel a kollegánk az Adásvezetési Iroda munkatársa, munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett."

A fertőzött munkatárssal egy légtérben dolgozókat házi karanténra kötelezték, és tesztelik őket. Hogy hány embert érint az intézkedés, nem derült ki a tájékoztatásból, hányan vannak.

A 444.hu megjegyezte: a levél alapján az MTVA Kunigunda útjai épületében már az eset előtt minden munkatársnak kötelezővé tették a maszk viselését, és arra is kérték a kollégákat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék munkaállomásaikat. Külön kértek mindenki, hogy akinek közeli családtagja, lakótársa tüneteket mutat, az maradjon otthon.