szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már 2168-an igazoltan koronavírusosak itthon.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Hetven magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt huszonnégy órában – adta hírül a kormányzati tájékoztató oldal. Ezzel az igazoltan fertőzöttek száma 2168-ra emelkedett.

Ez idő alatt újabb 12 idős krónikus beteg halt meg a koronavírus okozta megbetegedésben (COVID-19), így a halálos áldozatok száma 225 főre nőtt.

A Pesti úti idősotthonra külön kitérnek a Koronavirus.gov.hu-n: ott az eddigi adatok szerint 284 gondozottról mutatták ki, hogy megfertőződött, közülük 28-an elhunytak.

Koronavirus.gov.hu

A hivatalos tájékoztatás szerint jelenlet 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Hatósági házi karanténban a szerda reggeli adatok szerint 11 049-en vannak, kevesebben, mint egy nappal ezelőtt, amikor 11 172-t mutatott a számláló.

Az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok száma 52 702-re emelkedett, azaz egy nap alatt 2650-nel nőtt.

A honlapon ezúttal is figyelmeztettek, hogy a járvány a csoportos megbetegedések szakaszában tart Magyarországon, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, a vírus már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.