Gyönyörűen tisztít ez a házi mosogatószer: gépi tablettához is mutatunk receptet

Ha elfogyott, de nem tudsz lemenni a boltba, gyorsan kikeverheted.

GettyImages-626348598
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármikor előfordulhat, hogy elfogy a mosogatószer, és nem lehet azonnal pótolni. Ez esetben egy otthoni keverék jó megoldás lehet.

Az otthoni megoldáshoz érdemes olyan receptet választani, amihez minden kéznél lehet. A citrom, a só és az ecet természetes erejét segítségül hívhatod. A citrom antibakteriális és antiszeptikus hatású, zsíroldó, illatos, ráadásul természetes sűrűsítőként mosogatószerszerűbbé teszi a házi folyadékot. Az ecet ugyancsak zsíroldó hatású savassága miatt. A só szemcséivel segít a szennyeződések eltávolításában.

Házi mosogatószer receptje

A házi mosogatószer elkészítéséhez jól jöhet egy turmixgép, valamint szükséges egy üres flakon.

Hozzávalók:

  • 2 csészényi magozott, aprított citrom
  • 3,5 csésze víz
  • fél csésze ecet
  • 1 csésze só

A citromot hámozd meg. Forralj fel 1,5 csésze vizet, majd dobd a forrásban lévő vízbe a citromdarabokat 20 percre. Ezalatt a citromok megpuhulnak, a víz pedig szinte elforr, sűrűbb, zselés állagú lesz a citrom pektintartalma miatt. Tedd a gépbe, és öntsd fel a maradék vízzel, majd turmixold össze. Egy tálban öntsd fel az ecettel és a sóval, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Öntsd flakonba, és már használhatod is.

Jó tudni, hogy ez a mosogatószer nem habzik, de ez nem baj, hiszen az összetevőkben rejlik az ereje. A folyadékot hűtőben kell tárolni, ahol két hónapig eláll. Érdemes kesztyűvel használni az ecettartalom miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Házi mosogatótabletta receptje

Bármikor kifogyhat a mosogatógép-tabletta, de ez egyszerű, három összetevős recept kisegíthet. Ilyet abban az esetben is készíthetsz, ha szívesebben használnál környezetbarátabb, kevésbé agresszív szert a mosogatáshoz.

Hozzávalók:

  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 1/4 csésze citromsav
  • 1 evőkanál mosogatószer

Bármit is keversz, érdemes az azonos halmazállapotú összetevők összekeverésével kezdeni. Ez esetben a citromsavat és a szódabikarbónát keverd össze, mert mindkettő porállagú. Ha megvagy, tedd a keverékedhez a harmadik összetevőt, a mosogatószert, és alaposan keverd el. Ha nem áll össze, tegyél bele még egy kanál mosogatószert.

Vegyél elő egy szilikon jégkockaformát és töltsd meg a keverékkel, és hagyd állni legalább négy órát vagy egy éjszakát. Másnapra megkeményednek, és már használhatod is a tablettákat.

Fürdőszobapolc házilag

Ha szeretsz kreatív lenni, alkotni, akkor ezek a fürdőszobapolc-ötletek is tetszeni fognak: régi holmikból összehozható darabok.

8 álomszép fürdőszobapolc kiszuperált szemétből: lomtalanításnál érdemes körülnézni hozzá

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük