szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre csak az Egyesült Államokban vált elérhetővé a Google kereső új funkciója, amelynél a felhasználó biztosan értesül róla, ha valamit nem jól írt a keresőmezőbe.

A Google keresője igyekszik segíteni a felhasználóknak, hogy az algoritmus lehetőség szerint a legjobb találatokat adja ki a beírt kifejezésekre. Ennek köszönhetően a gép többnyire képes felismerni a helyesírási hibákat, és javítási javaslatokat is tesz, illetve a háttérben futó szoftver megpróbálja megérteni az adott szavak mögöttes jelentését, hogy ha nem is stimmel teljesen az, amit beírtunk, a kívánt találatokat azért megkapjuk.

Csakhogy ez sem mindig elég ahhoz, hogy a megfelelő eredményt lássuk, ezért egy újabb funkciót készített a Google a keresőhöz, amely szintén hasznos segítség lehet a felhasználónak.

Tulajdonképpen egy kártyáról és egy üzenetről van szó, amely akkor jelenik meg, ha semmilyen, a beírt kifejezéssel megegyező találatot nem adott a Google. Ekkor a találati oldalon megjelenik az

It looks like there aren't any great matches for your search

mondat, ami lényegében annyit jelent, hogy egyetlen pontos találatot sem eredményezett a felhasználó által indított keresés.

Google

Attól függetlenül persze, hogy ezt írja ki, a Google ugyanúgy megtölti majd a találati oldalt, hátha azokon mégis valamilyen hasznos információra bukkan az illető. Ugyanakkor amennyiben ez lehetséges, a rendszer javaslatokat is tesz arra vonatkozóan, hogy mit kellene beírni a keresőbe, hogy eredményesen dolgozzon az algoritmus.

Az új funkciót egyelőre csak az Egyesült Államokban tette elérhetővé a Google, de ha hasznosnak bizonyul, valószínűleg a világ más országaiban is felbukkan majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.