A Honda fontos dologban kerülhet az élre a világ autógyártói között

Tokyo Motor Show 2019, Takahiro Hachigo, Hacsigo Takahiro
TOKYO, JAPAN - OCTOBER 23: Honda Motor Co. President Takahiro Hachigo speaks in front of the company's Honda E electric vehicle during a press conference at the Tokyo Motor Show at the Tokyo Motor Show on October 23, 2019 in Tokyo, Japan. The auto show takes place until November 4. (Photo by Tomohiro Ohsumi/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világ autógyártói közül a Honda indíthatja el elsőként a 3-as szintű önvezető autók sorozatgyártását, amelyek az automatizáltságot tekintve újabb pluszt jelentenek majd a vezetők számára.
Vágólapra másolva!

A japán autógyár bejelentette, hogy várakozásaik szerint

ők állítanak a forgalomba először olyan autókat, amelyek lehetővé teszik az autóvezetők számára, hogy a gépjármű önálló manővereket hajtson végre

- emeli ki a hírrel kapcsolatban az Equilor Befektetési Zrt. elemzése.

A Honda azt írja közleményében, hogy március vége előtt tervezik az újonnan jóváhagyott, automatizált vezetési rendszerrel felszerelt luxusszedán, a Honda Legend bevezetését. A japán kormány biztonsági tanúsítványban ismerte el a Honda önvezető szoftverének megbízhatóságát.

A kép illusztráció Forrás: Volvo

Jelenleg hat kategóriába sorolják az önvezetési képességeket tekintve a járműveket, a számozás 0-5ig tart.

A teljesen manuális változatoktól kezdve a sebesség szabályozására képes négykerekűeken keresztül a legfejlettebb önvezető járművekig, amelyeknél már kormánykerékre, fék- és gázpedálokra sincs szükség - teszi hozzá a Reuters. A már az utakon futó 2-es szintű önvezető autók képesek a sebesség szabályozására és a kormányzásra, de a vezetőnek mindent figyelemmel kell kísérnie.

Itt vannak a Tesla legkomolyabb versenytársai

A Tesla sikerén felbuzdulva a befektetők folyamatosan keresik azt a vállalatot, amely hasonló növekedést tud produkálni a tőzsdén, mint Elon Musk cége. Az elektromos autók piaca felfutóban, a Tesla papírjai megállíthatatlanul szárnyalnak, azonban mivel már igen drága beszállni, sokan másfelé keresgélnek. Bemutatjuk azt az öt céget, amelyek közül kikerülhet a következő Tesla.

Napjainkban nagy harc dúl az autógyártók között azért, hogy az önvezető technológia területén lépéselőnyre tehessenek szert a versenytársakkal szemben. A nagy vetélytárs Tesla egyébként júliusban bejelentette, hogy már közel jár az 5-ös szintű önvezető autók kifejlesztéséhez.