Katonai célokra képezhetnek ki delfineket Észak-Koreában

Fungie, delfin
Adult bottlenose dolphin (Tursiops truncates) affectionately named Fungie who has lived for decades near the Dingle Peninsula, County Kerry, Munster, Republic of Ireland, Europe
Vágólapra másolva!
Hadászati célokra képezhetnek ki delfineket Észak-Koreában egy jelentés szerint. A tengeri emlősök hadászati alkalmazása nem ismeretlen, ebben az Egyesült Államok is élen járt, az oroszoknak pedig két ilyen bázisa is ismert.
Vágólapra másolva!

Delfineket képezhetnek ki katonai célokra Észak-Koreában - írja a Fox News egy szerdán megjelent jelentés alapján. Az Egyesült Államok Haditengerészeti Intézete által közzétett képen a beszámoló szerint

a vizen lebegő, állattartásra alkalmas ketrecek láthatók egy haditengerészeti kikötő közelében.

A program 2015 óta futhat.

A Phenjantól délre fekvő Nampo város szélén pedig egy másik, a delfinek tenyésztésére szolgáló bázis is látható - írják.

Phenjanban működik egy ócenárium

A cikkben emlékeztetnek, hogy

az Egyesült Államok élen járt a tengeri emlősök - a delfinek és az oroszlánfókák - haditengerészeti alkalmazásában,

például a tengeri aknák hatástalanítására képezték ki őket. Ezt a példát az orosz haditengerészet is követte: két ilyen báziról is lehet tudni, az egyik a Fekete-tengeren, a másik pedig az Északi-sarkvidéken működik.

A jelentés szerint azonban az is elképzelhető, hogy az uszó ketrecek valamiféle halgazdaságok részei, melyek közül sokat a fegyveresek erők működtetnek Észak-Koreában. Azonban a most bemutatott képek nem egyeznek meg az ország többi halgazdaságáról készült képekkel, illetve az orosz és amerikai tapasztalatok alapján az uszó ketrecek mérete alapján azok inkább a delfinek tartásához megfelelőek.

Mint írják, Phenjanban működik egy ócenárium, és mivel Észak-Koreában a civil és katonai létesítmények gyakran átfedésben vannak, elképzelhető, hogy az itt folyó munkából az ország haditengerészete is profitál.