szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint a nemzetközi jogvédő szervezetnél csak a liberális magyar forrásokból tájékozódnak.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Kovács Zoltán visszautasította a Human Rights Watch (HRW) ügyvezető igazgatója által korábban megfogalmazott bírálatokat az EUObserveren pénteken megjelent írásában. Szerinte a magyar intézkedések eddig hatékonynak bizonyultak az új típusú koronavírus-járvány terjedési görbéjének ellaposításában.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a brüsszeli hírportálon Kenneth Roth véleménycikkére reagált, amelyben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi évtized autoriter intézkedéseinek betetőzéseként abszolút hatalmat szerzett Magyarországon a koronavírus-világjárvány leple alatt.

Kovács Zoltán kiemelte, hogy az úgynevezett felhatalmazási törvény bírálói arról nem beszélnek, hogy a kormány eddigi lépései sikeresek voltak a fertőzés terjedésének fékezésében, az egészségügyi rendszer támogatásában és az életmentésben, a bevezetett intézkedések pedig népszerűek a lakosság körében.

Miközben a Human Rights Watch igazgatója a köldökét nézi Genfben, és a tekintélyelvű rothadás miatt izgul, a magyarok biztos kezet keresnek a kormánykeréknél, hogy átvészeljék ezt a vihart

– írta az államtitkár, aki hangsúlyozta azt is, hogy az Európai Unió több tagállamában is rendkívüli felhatalmazást kapott a kormány, mégsem kiáltanak diktatúrát.

Kovács szerint nincs szó a jogállamiság megsértéséről, a kritikusok ugyanazokból a liberális magyar forrásokból tájékozódnak, és nem támasztják alá állításaikat semmiféle bizonyítékkal.

Amikor a szuverén nemzeti kormányok fellépése hatékonynak bizonyul, ideje lenne megállítani az európai szolidaritást aláásó globalista rothadást

– írta Kovács.