szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gyilkos legfiatalabb áldozata egy 17 éves lány volt.

A barátnője miatt öldökölt a múlt hét végén a kanadai ámokfutó: az után indult gyilkolni, hogy összeveszett párjával, aki ugyanakkor túlélte a 22 ember halálával végződő tragédiát - közölte pénteken a kanadai rendőrség.

A nő elbújt a közeli erdőben az 51 éves Gabriel Wortman elől szombaton éjjel, és csak vasárnap reggel merészkedett elő. Akkor telefontált a rendőrségnek, pontos leírást adva Wortmanről, és felfedve azt is, hogy a férfi álrendőrautóval és rendőrnek öltözve hajtott el.

Wortman több helyszínen gyilkolt a délkelet-kanadai Új-Skócia tartományban csaknem 13 órán át. Szombaton éjfél előtt másfél órával kezdte Portapique városkában, 130 kilométerre északra Halifaxtól, majd Truro, Milford és Enfield településeken folytatta a vérengzést, ráadásul több házat felgyújtott. Wortmant végül egy benzinkútnál lőtte agyon egy éppen tankoló rendőr vasárnap, nem sokkal dél előtt.

Az ámokfutó 22 áldozata közül a legfiatalabb egy 17 éves lány, a többiek felnőtt nők és férfiak.

Az utóbbi évtizedek legszörnyűbb kanadai sorozatgyilkosa fogtechnikusként dolgozott, és büntetlen előéletű volt.

MTI Világ

Végeztek az ámokfutó thaiföldi katonával

A rendőrség végzett a thaiföldi fegyveres ámokfutóval, aki összeveszett a főnökével, és utána aki húsz embert ölt meg, negyvenkét továbbit pedig megsebesített.