DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Verstappen hajlamos átlépni a határt

A Ferrari monacói pilótája annak ellenére élvezettel versenyez Verstappen ellen, hogy a holland hajlamos túlzásba esni. Ha viszont tanulni akar, akkor Hamilton ellen száll ringbe.

Charles Leclerc két riválisáról, Max Verstappenről és Lewis Hamilton árulta el véleményét a Sky Sports legutóbbi Vodcast-adásában. A műsor készítői arról faggatták a Ferrari pilótáját, melyik versenyző ellen versenyez szívesen, amire a fiatal monacói két választ is adott.

 „Ha biztosan be akarom fejezni a versenyt, akkor Lewis ellen. Ha szórakozni akarok, akkor viszont Max ellen, hiszen tudom, hogy vele mindig izgalmas. Nagyon kevés helyet szokott hagyni, de azt hiszem, hogy mindannyian ezt élvezzük a versenyzésben. Néha átlépi a határt, néha épp a határon van, mindenesetre élvezem.”

A páros tavalyi silverstone-i összecsapásáról az F1 külön videót készített

Ha tapasztalatszerzésről van szó, akkor Hamiltont tartja a legjobb ellenfélnek, hiszen a Mercedes pilótája 13 éve versenyez a sorozatban, és a hat világbajnoki címe sem a véletlen műve. A brit elképesztő érzékéről és tudásáról a pályán mutatott viselkedése sokat elárul. 

„Lewis vezetési stílusa más. Elképesztően okos, tőle mindig tanulok valamit. A tapasztalatából fakadóan mindig tudja, mire számítson. Ez teszi őt olyan jó ellenféllé. Nem túl agresszív, mindig sportszerű, és bármikor megjósolja, mire készül az ellenfele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: