szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kiskorúak kizsákmányolásával gyanúsított két nő és egy férfi a Duna korzón kényszerítették rendszeresen prostitúcióra gyerekeket.

A megalapozott gyanú szerint egy ötven és egy ötvennégy éves nő, valamint utóbbi ötvenhárom éves élettársa 2019. októberétől a Duna korzó környékén szervezetten prostitúciós tevékenységet végeztetett kiskorúakkal elsődlegesen külföldiek részére. A gyanúsítottak védelmet biztosítottak, átvették a pénzt, illetve a férfi a kiskorúak szállítását is végezte - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A rendőrség felderítette a szervezett tevékenységet és elfogta a terhelteket, akiket gyanúsítottként hallgatott ki gyermekprostitúció kihasználása, minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatásukra.
 
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a terheltek eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje a gyanúsítottak letartóztatását.
 
A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója osztva az ügyészség álláspontját, elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést mindhárom gyanúsított vonatkozásában. A végzés nem végleges.