Feljelentette a magyar kamionost a rendőr, csak ennyit tett, és törölték a bírságot

kamion
Vágólapra másolva!
Közel kétszázmilliós járműszerelvénnyel haladt célja felé egy kamionos, amikor egy bejelentés után meg akarták bírságolni a rendőrök. Látványos fordulatot vett az ügy.
Vágólapra másolva!

A sofőr éppen egy benzinkúton tankolt, amikor odalépett hozzá egy rendőr, és közölte vele, hogy bejelentést kaptak ellene - kezdődik a Vezess által publikált történet.

A rendőrségre azzal telefonáltak be, hogy a járműszerelvény cementet szór az autópályára.

A sofőr rögtön arra gyanakodott, hogy egy konkurens cég rosszindulatú húzásáról van szó, és pontosan tisztában volt azzal, hogy a járműről nem potyoghatott cement az útra. Cementre utaló nyomokat a rendőr sem talált, csak néhány agyagdarabot a tréler padlóján.

A sofőr azt is elmondta a rendőrnek, hogy

a szerelvény hátulján működik egy kamera, ami a mögötte lévő utat figyeli,

ennek megvan a felvétele, ami bizonyítja, hogy nem szóródott semmi az útra.

Ezt a fotót készítette a sofőr a rendőri intézkedés során. Állítólag erről a szerelvényről szóródott cement az autópályára Forrás: Vezess

A rendőr azt mondta a sofőrnek, ha nem ismeri el a szabálysértést, feljelentést tesz. Noha a bírság 30 ezer forint lett volna,

igaza biztos tudatában a sofőr a feljelentést választotta.

A megállítás után két hónappal került sor a rendőrségi meghallgatásra, amelyen a korábbiak mellett érvként elhangzott az is, hogy aznap reggel az érintett útszakaszra vonatkozóan egyetlen bejelentést sem kapott az útkezelő arról, hogy bárki, bármilyen szennyeződést tapasztalt volna az úttesten.

Emellett felhívták a rendőrség figyelmét arra is, hogy maga a cselekmény (az állítólagos cementszórás, vagy éppen agyagdarabok útra hullása) nem volt tettenért,

tehát a hatóság nem tudta bizonyítani, hogy bármi is szóródott az aszfaltra.

A sofőrnek az ügy végén nem kellett fizetnie, de azért a létező legenyhébb ejnye-bejnyét kiosztották neki. Figyelmeztetést kapott „a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" miatt (a tréler padlójára hullott agyagdarabokért), amiről az írásbeli határozatot újabb egy hónappal később vitte házhoz a postás.