Mike Tyson 53 évesen újra edzeni kezdett, visszatérne a ringbe

GettyImages-1205530666
2020.04.25. 16:22

Az 53 éves Mike Tyson újra elkezdett edzeni, és azon gondolkozik, hogy rövidebb bemutatómeccseken térne vissza, amik bevételét aztán jótékony célra fordítanák.

A metro.co.uk szerint Tyson az amerikai rappernek, T.I.-nak adott interjút, amiben többek között elmondta, hogy biciklizéssel és futással kardiózik, emellett súlyokat is emel, 250-300 ismétlést csinál meg, mielőtt a boksz részére térne az edzésnek. Azt is mondta, hogy egyelőre fáj mindene, úgy érzi magát, mintha hárman megverték volna.

„Formába akarok kerülni, hogy végig tudjak bokszolni három-négy menetes bemutató meccseket jótékonysági céllal” – mondta. Hajléktalanoknak és magához hasonló drogfüggőknek segítene.

Tyson lett a legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok 1986-ban 20 évesen és négy hónaposan, később pedig az összes nagyobb szervezet vb-címét megszerezte. Karrierje során 58 meccséből 50-et megnyert, 44-et KO-val, hatszor szenvedett vereséget.

Nemi erőszakért börtönben is ült az 1990-es évek elején, de szabadulása után visszatért a ringbe. 2005-ben vonult vissza végérvényesen, miután kikapott Kevin McBride-tól. Októberben az Instagramon még arról írt, hogy nem akar visszatérni a ringbe:

(Borítókép: Donald Kravitz/Getty Images Hungary)