Kanye West dollármilliárdos lett

2020.04.25. 18:06

Kanye West dollármilliárdos lett, teljes vagyona és vállalkozásainak értéke ugyanis idén már 1,3 milliárd dollárra (427,3 milliárd forintra) rúg a Forbes számításai szerint – írja a Guardian.

A vagyon legnagyobb részét a rapper saját sportcipőmárkáját, a Yeezyt gyártó cég teszi ki, amely 1,26 milliárd dollárt ér, és amelyet a gazdasági szaklap "az évszázad egyik legnagyobb kereskedelmi sikertörténetének" nevez.

A West által a laphoz eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint a sztárnak emellett 17 millió dollár (5,6 milliárd forint) van a számláján, és további 35 millió dollár (11,5 milliárd forint) értékben birtokol részvényeket. Emellett 81 millió dollár (26,7 milliárd forint) értékben birtokol ingatlant, és további 21 millió dollár (6,9 milliárd forint) értékben földet.

Emellett a lemezeit kiadó cég is ér további 90 millió dollárt (29,7 milliárd forintot), Westnek viszont mindezek ellenére is van úgy 100 millió dollárnyi (33 milliárd forintnyi) tartozása. A lap ugyanakkor hozzáteszi: a fenti összegek pontosságát vagy valódiságát nem erősítette meg megbízható független szakértő.

Mindez gazdagabbá teszi Kanyét sógornőjénél, Kylie Jennernél, aki nagyrészt kozmetikai termékeiből szerezte 1 milliárd dolláros vagyonát.

Kanye West már évek óta haragban van a Forbesszal, a lap ugyanis az eddigi években nem tette fel a sztárt a milliárdosok listájára, ami szerinte "tiszteletlenség" volt vele szemben, és szerinte "el akarták hallgatni" a vagyonát. Idén februárban aztán a lap még tovább csiholta Weste dühét, amikor megint az ő neve nélkül jelent meg a lista.

Pontosan tudjátok, mit csináltok. Ti szórakoztok velem, és én ezt nem tűröm tovább, Jézus nevében

– írta akkor a lapnak West. Aki viszont a most már módosított listával sem elégedett, ugyanis szerinte a vagyona 3,3 milliárd dollár, csak

a Forbesnál senki nem tud számolni.

Ne maradjon le semmiről!