szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy most terjedő furcsa karaktersor nemcsak az iPhone-okat, még az iPadeket is képes megakasztani. A nem kis bosszúságot okozó szöveget üzenetekben terjesztik, elsősorban “viccből”.

Újabb telefonfagyasztós üzenet miatt bosszankodhatnak az iPhone-osok: az Übergizmo híre szerint már terjed az újabb furcsa karaktersor, amely egy pillanat alatt képes megakasztani a telefonokat. A Redditen megjelent beszámolók szerint a jelenségtől az Apple táblagépei sem védettek, vagyis azok is ugyanúgy lefagyhatnak tőle.

A különleges kód (amelyet szándékosan nem másolunk be) Olaszország nemzeti lobogóját, illetve a szindhi nyelvben használt karaktereket tartalmaz. Az így összeálló, de igazából értelmetlen szöveget üzenetben, a cég Messages nevű platformján terjesztik egymás közt az iPhone-osok – elsősorban “viccelődésből”.

A vicc persze csak az elküldésig az – aki ugyanis fogadja, pláne meg is nyitja a szöveget, biztosan nem találja majd humorosnak, ami ezután következik: a mobil és a táblagép ilyenkor ugyanis azonnal megakadnak. A rosszabbik, hogy a sima újraindítás nem mindig orvosolja a helyzetet, ilyenkor pedig csak az úgynevezett DFU-üzemmódban lehet helyreállítani az eszközt. Maga a kód egyébként nem tesz kárt a készülékben, elromlani tehát nem fog tőle, de ettől még idegesítő marad. Mivel az Apple egyelőre nem készített hozzá javítást, a felhasználók egyetlen módon tudnak ellene védekezni:

nem nyitnak meg semmilyen gyanús üzenetet, amely a rendszer Messages alkalmazásában érkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.