szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van néhány alap egészségügyi funkció, amit szinte minden okosóra ismer. Vannak viszont bonyolultabbak, melyeket orvosi pontossággal nagyon nehéz megoldani, ilyen például a vérnyomásmérés. A Samsung ez utóbbival fogja kiegészíteni bizonyos okosóráit.

A Samsung nemrégiben engedélyt kapott a dél-koreai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztériumtól (MFDS) arra, hogy telepíthesse a Health Monitor alkalmazást okosóráira, orvosi eszközként, mandzsetta nélküli vérnyomás-mérésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eszköz, ebben az esetben a Galaxy Watch Active 2 vérnyomásmérésre is alkalmassá válik. Ez valóban egy roppant hasznos funkció, és bizonyára értékelni fogják a felhasználók.

Az okosóra fejlett pulzusszám-érzékelői impulzushullám-elemzéssel mérik a vérnyomást. A megfelelő pontosság érdekében először egy hagyományos, mandzsettás vérnyomásmérővel kell kalibrálni, az így nyert adatokat közölni kell az alkalmazással. Ezt a kalibrálási folyamatot négyhetente el kell végezni a Samsung szerint.

YouTube/Samsung

A vérnyomásmérő alkalmazás várhatóan a harmadik negyedévben válik elérhetővé a Galaxy Watch Active 2-n, illetve majd a soron következő Galaxy Watchok is megkapják. Arra viszont kevés az esély, hogy a régieket is frissítik e funkcióra. Piaconként is eltérő lehet a bevezetés, ugyanis a gyártónak először kormányzati engedélyt kell szereznie az adott országban.

Ha máskor is tudni szeretne a Samsung újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.