Ez az elektromosautó-gyártó még a Teslát is maga mögött hagyta a tőzsdén

NIO Accumulated $5 Billion In Losses In Four Years Automobile Car China Chinese Electric EV Loss Manufacturer NIO Shanghai Tesla Vehicle
--FILE--An electric car of Chinese electric-car firm NIO is shown an exhibition in Chongqing, China, 26 August 2019. Shanghai-based NIO Inc. is poised to report Tuesday that it lost another 2.6 billion yuan ($369 million) — around $4 million a day — during the second quarter, according to the average of two analysts’ estimates. That would bring accumulated losses at the company, which is backed by technology giant Tencent Holdings Ltd., to about $5.7 billion since William Li founded the carmaker in 2014.
Vágólapra másolva!
A kínai Nio elektromos autógyártó gyors emelkedése megerősíti, hogy az elektromos autók iránti igéyn egyáltalán nem merül ki a sajtóhírekben rendszeresen szereplő Teslában. A kínai versenytárs persze nem tud olyan mennyiségű autót gyártani, mint az amerikai versenytársa, és az alapító William Li sem olyan híre médiaszemélyiség, mint a Teslát alapító Elon Musk. Az idei részvényárfolyam-emelkedése viszont túlszárnyalja a Tesláét is.
Vágólapra másolva!

A héten érkezett hír, miszerint a Tesla bekerül az S&P 500 referenciaindexbe, mind a Tesla, mind pedig a kínai versenytársai - köztük a Nio és a Li Autó - részvényárfolyamait megemelte, egyúttal a hét leginkább keresett részvényeivé tette azokat amerikai tőzsdén.

A Nio emelkedésének lendülete azonban egész egyedire sikerült hosszabb időtávon nézve.

Egy darabig követte a Tesláét, de aztán elszabadult és most már 1000 százalék feletti növekedést mutat ebben az évben, ami több, mint a duplája a Tesla növekedési ütemének.

A Sanghaj székhelyű NIO bemutatója a kínai Csungkingban 2019. augusztus 26-án Forrás: Imaginechina via AFP/Dong Yalin - Imaginechina/Dong Yalin

A harmadik negyedévben a Nio árbevétele közel 150 százalékkal, 628 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi negyedéves adathoz képest. A vállalat sikeresen lefaragta a költségeket, ami hozzájárult ahhoz, hogy a nettó veszteségét kétharmaddal csökkenthette 2019 hasonló időszakához képest. A hónap elején a Nio egy erősebb akkumulátort is bemutatott az egy feltöltéssel elérhető hatótávval kapcsolatos félelmek enyhítésére. Végül pedig az eredményekhez a fentieken kívül az is hozzájárulhatott, hogy a kínai autópiac talpra állt, és a döntéshozók még ambiciózusabb célokat tűztek ki maguk elé az elektromos autók értékesítésében.

Ezek együttesen járulhattak hozzá a befektetők egyre nagyobb érdeklődéséhez.

Az elmúlt 30 nap során a Nio részvényei több mint hatszor olyan gyakran cseréltek gazdát, mint a Tesla, a Li Auto vagy az Xpeng részvényei esetében.

A Teslánál is jobb eredménye és gyorsabb növekedése azt mutatja, hogy a Nio igencsak jó formába került az elmúlt bő 10 hónapban és kimagasló eredménnyel zárhatja az idei évet.

Forrás: Reuters.com