Fejhallgatóduóval frissít a Mad Catz

A F.R.E.Q széria új tagjai között jackes és USB-s megoldást is találunk.

Hirdetés

A Mad Catz nemrég lerántotta a leplet F.R.E.Q szériájának új tagjairól, a 280 grammos F.R.E.Q. 2 és a 320 grammos tömegű F.R.E.Q. 4 modellekről, amelyek külsőleg nagyon hasonlítanak, ideértve a fém vázat és az arra felhúzott, műbőrrel borított memóriahabos fülpárnákat, illetve a házba visszatolható mikrofont is, a hangzás és a szolgáltatások terén azonban jelentős különbségek vannak.


[+]

Míg a F.R.E.Q. 2 40, addig magasabb számozású testvére 50 milliméter átmérőjű neodímium driverekkel operál, amelyek bár frekvenciatartományban (20-20 000 Hz) és ellenállásban (32 ohm) megegyeznek, maximális hangerőben (105, illetve 115 dB) már van némi előnye a F.R.E.Q. 4-nek.


[+]

Csatlakozás szempontjából szintén eltérő a két modell. A 2-es esetében egy jóval univerzálisabb 3,5 milliméteres jack bemenet került az 1,8 m hosszú vezeték végére, ezzel lehetővé téve, hogy PC mellett konzolokkal és mobil eszközökkel is használható legyen a füles, a 4-es viszont már USB portban végződő, 2,2 méteres kábelt kapott. Az USB-vel elérhető plusz energiafelvételre egyébként szükség is lesz, hiszen a – valószínűleg – drágább modell virtuális térhangzást és Chameleon RGB világítást is kapott, ezeket a funkciókat pedig a gyártó F.L.U.X szoftverén belül tudjuk konfigurálni, a mikrofon érzékenységével és a mintavételezési rátával egyetemben.


[+]

A Mad Catz csak annyit árult el az újdonságokkal kapcsolatban, hogy hamarosan piacra kerülnek, pontosabb dátumot és az árazásra vonatkozó információkat azonban nem kaptunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés