DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem kell Hamiltonnak a Ferrarinál bizonyítania

A Toto Wolffot övező pletykák ellenére a korábbi versenyző, Marc Surer úgy gondolja, Lewis Hamilton nem fogja elhagyni a Mercedest. A Ferrarihoz igazolás lenne a hab a tortán, de nincsen szüksége rá.

A Mercedes csapatvezetője – egyben résztulajdonosa – Toto Wolff részesedést vásárolt az Aston Martinban. Ez azt jelenti, hogy jövőre, mikor a brit gyártó a Racing Point oldalán beszáll a Formula-1-be, az osztráknak két csapatban is lesz érdekeltsége. Hacsak nem valóban arra készül, hogy távozzon a Mercedestől, ahogy a szóbeszéd ismétlődően pedzegeti. A gondolatmenet folytatása az, hogy a főnökével kiváló kapcsolatot ápoló Lewis Hamilton szerződéshosszabbítására is hatással lehet, ha Wolff nem marad a csapatnál. Így gondolkodik Marc Surer, a szakértőként ténykedő egykori pilóta is.

„Úgy vélem, Hamilton döntése leginkább azon múlik, hogy mi történik a Mercedesnél. Ő is úgy érezheti, hogy Toto Wolff és a Daimler új főnöke, Olle Kallenius kapcsolata nem olyan szoros, mint a Wolff és Dieter Zetsche közti volt. Kettőjükkel kapcsolatban mindig az volt az érzésem, hogy egy a szívük, egy a lelkük” – mondta a Speedweeknek Surer.

 



Ennek ellenére sem érzi úgy, hogy Hamilton csapatot váltana és a Ferrarihoz igazolna. A váltás motivációjaként a többség azt emlegeti, hogy a Mercedesnél magát halomra nyerő brit másik istállóval is győzhetne, bizonyítva, hogy nem csak az autónak köszönheti sikereit. Csakhogy ez már megtörtént, hívja fel a figyelmet Surer.

„Természetesen egy ilyen igazolás lenne a hab a tortán a karrierjében. Hamilton esetében azonban emlékezni kell rá: ő már világbajnok lett két különböző csapattal, ellentétben Sebastian Vettellel. Ezt tekintetbe véve nem szükséges Maranellóba mennie” – beszélt arról a svájci, hogy Hamilton a McLarennel is bajnokságot nyert pályafutása elején. A britnek a hét elején volt egy különös posztolási ügye: előbb a közösségi médiában cáfolta, hogy csapatot fog váltani, aztán törölte a bejegyzést.

Surer következtetése, hogy Hamilton marad a Mercedes kötelékében. A csapattárs kérdésére is kitért: szerinte a hatszoros világbajnok szorgalmazni fogja, hogy Valtteri Bottas maradjon mellette, hiszen problémamentes kapcsolatot ápolnak. A hosszabb távon jövedelmező döntésnek viszont George Russell szerződtetését látná: „Ha kinevelnek egy fiatal pilótát, akkor egy napon Hamilton helyét is átadhatják neki” – beszélt arról, hogy Russell a brit csapattársa, majd később utódja lehetne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: