Románia nagykövete védte meg Szabó Tímeát, mire Szijjártó Péter is beszállt az adok-kapokba

2020. április 26., 10:36

Szerző:

Marius Lazurca, Románia budapesti nagykövete a Budapesten szolgáló nagykövetek zárt Whatsapp-csoportjában vette védelembe Szabó Tímeát, miután a Párbeszéd társelnökét fenyegetések és inzultusok sora érte a magyarlakta romániai településekre küldött szájmaszkokról szóló parlamenti felszólalása miatt - írta az Index.

A bejegyzést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt beosztottja is meglátta és jelentette a miniszternek, aki Facebook-oldalán ment neki Románia budapesti nagykövetének. 

„Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát” – írja a bejegyzésben Szijjártó. 

Marius Lazurca ugyanis levelet küldött az ellenzéki képviselőnek, amelyben kifejezi szolidaritását és reméli, hogy Szabó Tímea sértetlen maradt az őt ért inzultusok után.

„Szabó Tímea szerint tehát baj, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarok maszkokat és védőruhákat kaptak az anyaországtól. A román nagykövetnek pedig tetszik, hogy vannak pártok a magyar országgyűlésben, amelyek így gondolkodnak. Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben” – írta Szijjártó, aki arról biztosította követőit, hogy „a határon túl élő magyarok a magyar nemzet részét képezik, ezért mi a jövőben is pontosan úgy fogjuk őket segíteni, mint ahogy tettük eddig is”.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.