Megmentheti a brit kormány a Virgin Atlantic légitársaságot

Virgin Atlantic
Vágólapra másolva!
A Virgin Atlantic továbbra is a brit kormánnyal tárgyal egy esetleg mentőcsomagról a koronavírus-járvány okozta hatások enyhítésére – nyilatkozta a cég szóvivője a Reutersnek.
Vágólapra másolva!

Szombaton a Sunday Telegraph tette közzé, hogy a légitársaság alapítója, Richard Branson május végéig vevőt keres vállalatának, valamint

tárgyal a brit kormánnyal egy 500 millió font (203,7 milliárd forint) értékű mentőcsomagról.

Ugyanakkor a szóvivő elmondta, hogy nem határoztak meg határidőt a légitársaság eladását illetően.

Illusztráció Forrás: Allen Zhao/Wikpedia

A vállalatnak jelentős költséget eredményeznek a koronavírus-járvány okozta példátlan piaci körülmények,

ezért feltárunk minden rendelkezésre álló lehetőséget a további külső finanszírozás megszerzésére – összegezte a szóvivő, hozzátéve, hogy a brit kormánnyal folytatott tárgyalások folyamatosak és konstruktívak.

A Virgin Atlantic székhelye az angliai Crawley városban található, 51 százalékban a Branson által alapított és vezetett Virgin Group, míg 49 százalékban az amerikai Delta légitársaság birtokolja.

Richard Branson Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong

Branson a hét elején elmondta, hogy légitársasága csak akkor éli túl a járványt, ha az Egyesült Királyság kormánya pénzügyi támogatást nyújt, kiemelve, hogy az összeget később visszafizetik.

A világjárvány a globális légi közlekedés iránti kereslet jelentős csökkenéséhez vezetett. A szintén a Virgin Group alá tartozó Virgin Australia Holdings – ami Ausztrália második legnagyobb légitársasága – már olyan szerkezetátalakításba fogott, ami az eladásához vezethet.