Gyilkosság

Letartóztatták a diósdi kettős gyilkosság gyanúsítottját

A férfi haragudott az őt korábban bántalmazó sértettekre, ezért péntek éjjel baltát vett magához, felébresztette és 4-5 ütéssel megölte lakótársait.

2020.04.26 12:30MTI

Jogerősen letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 18 éves férfit, aki baltával megölte két lakótársát pénteken Diósdon - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a gyanúsított január végén költözött az ingatlanba, két lakótársával gyakran italozott és veszekedett.

A férfi haragudott az őt korábban bántalmazó sértettekre, ezért péntek éjjel baltát vett magához, felébresztette és 4-5 ütéssel megölte lakótársait. A gyanúsított ezután egy közeli benzinkúton alkoholt és energiaitalt vásárolt, majd az ingatlanba visszatérve a segélyhívó számon bejelentette, hogy halálra verte lakótársait. A kiérkező rendőrök elfogták a férfit - írták.

Hozzátették: a gyanúsított megélhetése bizonytalan, munkahellyel, rendszeres igazolható jövedelemmel, rendezett családi kapcsolatokkal nem rendelkezik.

A férfi, aki ellen súlyos testi sértés miatt folytatnak eljárást, a bíróság előtt nem tett vallomást. A bíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést azzal indokolták, hogy a gyanúsított a tettét jogos önvédelemnek tartja, ezért fennáll a veszélye, hogy elszökik, illetve őt érő vélt vagy valós sérelem esetén újra bűncselekményt követ el - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.