Megbírságolták és egy hónapra eltiltották a vezetéstől a büntetőfékező sofőrt - videó

büntetőfékezés budapest
A férfi a meghallgatásán a szabálytalan sávváltást, és a büntetőfékezések tényét is elismerte.
Vágólapra másolva!
A kőbányai rendőrök a metrópótló busz kamerafelvételei alapján beazonosították a sofőrt, aki elismerte a szabálytalanságokat.  A férfit megbírságolták, és egy hónapra eltiltották a vezetéstől is - számolt be a rendőrség a honlapján.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, egy szabálytalan autós november 22-én késő délután Budapesten az Üllői úton többször is lassításra kényszerítette a menetrend szerint közlekedő buszt.

A police.hu-n most azt írták, hogy a közösségi médiában, illetve több online hírportálon is megjelent egy olyan felvétel, amelyen az volt látható, ahogy

egy Volkswagen kétszer is erős fékezésre kényszeríti az Üllői úton a Kőér utcai kereszteződésnél egy menetrend szerint közlekedő metrópótló autóbuszt.

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság is a híradásokból értesült, és mivel felmerült a szabálysértés gyanúja, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály 2020. november 23-án hivatalból feljelentést tett, a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságon, akik eljárást indítottak ismeretlen személy ellen.

A férfi a rendőrségi kihallgatásán a szabálytalan sávváltást és a büntetőfékezések tényét is elismerte. Forrás: Yuotube

A kőbányai rendőrök a bizonyítási eljárás keretében beszerezték a menetrend szerint közlekedő busz kamerafelvételeit, és rövid időn belül beazonosították az autó sofőrjét, akit beidéztek.

A kocsit vezető férfi a kihallgatásán mind a szabálytalan sávváltást, mind a büntetőfékezések tényét elismerte.

Az eljáró hatóság

pénzbüntetést szabott ki, és egy hónapra a járművezetéstől is eltiltotta a szabálytalankodó sofőrt.

A metrópótló busz biztonsági kamerája által készült felvételt itt nézheti meg: