Figyeljünk a védekezésre és bízzunk a vakcinában

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, december, eső, 2020.12.07.
Vágólapra másolva!
A védelmi szabályokat továbbra is be kell tartani. A szakemberek folyamatosan azon dolgoznak, hogy elérhető legyen a magyar lakosság számára is a megbízható vakcina – hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kiss Róbert alezredes az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, szerdán reggel hat órakor megnyitották a személyforgalom biztosítására a tornanádaskai határátkelőt a szlovák-magyar határon. A schengeni határokon egyébként több tucat helyen biztosítják az átkelést.

Egy vendéglátóhelyet Kisszálláson bezárattak három napra.

48 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 17 989 ellenőrzés volt a hatósági házi karanténban lévő személyeknél.

Nagy a bizalom a védőoltások iránt

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy a védelmi szabályokat továbbra is be kell tartani. Szólt arról is, hogy a járványhelyzet stresszt, szorongást válthat ki, és ez a következő időszakban erősödhet is.

Szinte mindenki betartja a védelmi szabályokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kiemelte, a védőoltás jelenti a specifikus védekezést. A szakemberek folyamatosan azon dolgoznak, hogy elérhető legyen a magyar lakosság számára is a megbízható vakcina. A vakcinák bizonyították, hogy számos betegség van, ami az oltásokkal megelőzhető. Széleskörű bizalom jellemzi az oltásokat Magyarországon – hangsúlyozta.

Betartják a szabályokat

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy az emberek jelentős része érti, és be is tartja a védekezési intézkedéseket.

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a textilmaszkok többször is felhasználhatóak, de mosással és vasalással kell őket kezelni.

- mondta kérdésre Galgóczi Ágnes.