Ideiglenesen nem lehet jegyet vásárolni a kisföldalatti állomásain

metró, metróállomás, metrómegálló, peron, utas, földalatti, Budapest, M1-es jelű metró, M1-es metróvonal, 1-es metróvonal
Budapest, 2017. március 22. A BKK-BKV M1-es jelű metró vonalán közlekedő egyik szerelvény (korábbi nevén: Millenniumi Földalatti Vasút, a köznyelvben pedig "a kis földalatti") megérkezett az Opera épületénél lévő állomására. A vonal 1896. óta szolgálja a magyar főváros utazó közönségét és a látogatókat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Ideiglenesen felfüggesztette a jegyértékesítést az 1-es metró állomásain a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében.
Vágólapra másolva!

A társaság szerdai közleménye szerint

az elmúlt időszakban egyre kevesebben váltottak jegyet az 1-es metróvonal állomásain dolgozó peronőröknél,

mivel a szolgáltatást főképp a turisták veszik igénybe, akiknek a száma jelentősen csökkent a koronavírus-járvány miatt.

Ideiglenesen felfüggesztette a jegyértékesítést az 1-es metró állomásain Forrás: MTI/Jászai Csaba

A most hozott átmeneti intézkedés ellenére a közösségi közlekedési szolgáltatás természetesen továbbra is csak érvényes jeggyel vagy bérlettel vehető igénybe, amelynek meglétét a jegyellenőrök folyamatosan ellenőrzik - hangsúlyozták.

Mint írták:

az intézkedés visszavonásáig a pénztárakban, az ügyfélközpontokban és a városszerte éjjel-nappal működő mintegy 370 jegyautomatából lehet jegyet vagy bérletet venni.

Az okostelefont használó utasoknak azt javasolják, hogy fontolják meg a járvány alatt különösen biztonságos megoldást jelentő mobiljegy használatát.