Tehervonatokról lopott két kunszentmiklósi férfi

Vágólapra másolva!
A rendőrség már korábban elfogott két kunszentmiklósi férfit, akik többször is tehervonatokról loptak. Most azt a férfit is elfogták, aki megvette tőlük a lopott számítógépeket.
Vágólapra másolva!

A két férfi tavaly novemberben egy várakozó tehervonat három konténeréből műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat és konyhai felszereléseket lopott nagyjából 2 millió forint értékben.

5 nappal később ismét elmentek a Kunszentmiklós-Tass vasútállomásra, és az egyik vagonból számítástechnikai eszközöket kezdtek kipakolni, de a rendőrök lecsaptak rájuk.

Forrás: Police.hu

A rendőrség feltételezése szerint a 28 és 42 éves férfiak 2019 szeptemberében három raklapnyi számítógépet vittek el az állomáson váró egyik vonatból.

A fiatalabb férfi egyedül is lopott. Novemberben ipari cérnatekercset hozott el egy vonatról, amelynek a hevederzárját megrongálta. A tucatnyi tekercset a közelben rejtette el, így a rendőrök megtalálták. A két tolvajt letartóztatták. A nyomozás közben kiderült, hogy a lopott tárgyak egy részét egy orgazdának adták el a tolvajok. A szintén Kunszentmiklóson élő, 43 éves férfi a normál ár töredékéért vette meg a tavaly szeptemberben ellopott számítógépek egy részét.

A gépek közül egyet egészben, egyet pedig darabjaira szedve találták meg a rendőrök a férfi lakásán, ahova egy pénzkereső kutyát is magukkal vittek.

Találtak még egy 22-es kaliberű fegyvert és lefoglaltak 10 millió forint készpénzben.

A rendőrök orgazdaság miatt hallgatták a férfit ki, majd őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását.