Dühös és elkeseredett a magyarországi baloldal Soros kudarca miatt

Vágólapra másolva!
Bár Gyurcsányné és Ujhelyi István megpróbálta a magyarországi baloldal győzelmének beállítani súlyos vereségüket, a magyar és a lengyel miniszterelnök győzelmét és a Magyarországot büntetni akaró Soros György kudarcát, Vásárhelyi Mária után egyre több elkeseredett baloldali politikus és aktivista szólal meg. A radikális baloldal egyik vezetője, Hadházy Ákos szerint az EU egyenesen lefeküdt Orbán Viktor előtt, Soros blogja pedig azt írja, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megkapta, amit akart.
Vágólapra másolva!

- írta ki Facebook-oldalára a magyarországi radikális baloldal egyik vezetője, Hadházy Ákos. "Az ördög a részletekben lakik, de sajnos úgy tűnik, hogy Európa enged a zsarolásnak" - tette hozzá, zsaroláson természetesen a vétót értve, amihez minden tagállamnak joga van (és amikor a holland miniszterelnök fenyegetett vele, a magyarországi baloldalnak nem is volt semmi baja).

Soros blogja, a 444 már címlapján azt írja:

Igaz, reménykedve még hozzáteszik, hogy az EP-n és néhány északi tagállamon múlik, hogy belemennek-e - vagyis az eddig "zsarolásról" beszélők a túloldal "zsarolásában" bíznak. Ebben azonban igazán ők sem bíznak, észrevették ugyanis, hogy a magyarországi baloldal EP-képviselői megpróbálják győzelemnek eladni súlyos kudarcukat.

A Soros-blog alkalmazottja a cikkben kiemeli: "A szöveg alapján Magyarország és Lengyelország lényegében megkapta, amit akart. Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe."