Böjte Csaba: Azt hittem, megfulladok!

BÖJTE Csaba arckép, portré Foglalkozás FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré SZEMÉLY szerzetes
Torockó, 2019. október 23. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án. Ezen a napon Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Böjte Csaba meglátogatta a központot. MTI/Biró István
Vágólapra másolva!
Böjte Csaba interjút adott a Ripostnak arról, mennyire viselte meg a koronavírus miatt kialakult kétoldali tüdőgyulladása.
Vágólapra másolva!

Bevittek a kórházba, ahol kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladásom van. A lehető legjobbkor kaptam oxigént, hálás vagyok az egészségügyi dolgozóknak. Az ellátáson és az orvosságon túl reményt és biztatást is kaptam tőlük

- sorolta Böjte Csaba a Ripostnak a tüneteit, akit az egyik budapesti kórházban ápoltak kétoldali tüdőgyulladása miatt. November közepén fertőzte meg a koronavírus.

Mára nincsenek súlyos tünetei, csak fáradékony.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Forrás: MTI/Biró István

Szerinte ennek az időszaknak van jó oldala is: "Itt a remek alkalom, hogy rájöjjünk, melyek az igazán fontos dolgok az életben. A legnehezebb percekben én is a gyerekekre gondoltam, nem pedig arra, hogy mi van az autómmal."

Karácsonyra azt kívánja az embereknek,