Péntektől kézbesítik az időseknek a vakcinára szóló regisztrációs lapot

koronavírus, vírus, járvány, Budapest, járókelők, tömegközlekedés, Boráros tér, maszk, maszkviselés, védekezés, kötelező maszkviselés, köztér
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 15 napban Debrecenben, Szegeden, Miskolcon és Budapest XI. kerületében volt magasabb újfertőzött-szám – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy péntektől kézbesítik a 60 év felettieknek a koronavírus-elleni vakcinára való regisztrációs lapot.
Vágólapra másolva!

245 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkhasználat szabályai megszegése miatt - mondta Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője elmondta, a maszkviseléssel kapcsolatban eddig 12 265 emberrel szemben intézkedtek a járványügyi maszkszabályok bevezetése óta.

Szerdán Budapesten egy vegyeskereskedést 7 napra bezártak maszkviselési hiányosságok miatt, már 97 üzletre került emiatt lakat átmenetileg.

293-an a kijárási korlátozásokat nem tartották be az elmúlt napon, összesen az ő számuk 11 452.

49-en szegték meg a tranzitálási szabályokat. 19 112 karanténnál jártak a rendőrök szerdán. A mobilos ellenőrzést 3949 ember használja.

Gál Kristóf közölte, hogy

2021. január 11-ig meghosszabbították az ingyenes parkolást.

Ennek célja, hogy gátolják a járvány terjedését.

Itt regisztrálták a legtöbb beteget

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az elmúlt 15 napban Debrecenben, Szegeden, Miskolcon és Budapest XI. kerületében regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet. Már lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra, már eddig is nagyon sokan regisztráltak – tette hozzá.

Péntektől kézbesítik a 60 év felettieknek a koronavírus elleni vakcinára való regisztrációs lapot.

A regisztráció nem jelenti automatikusan a védőoltáson való részvételt. A 2 millió érintett türelmét kérte a vakcinainfós válaszboríték miatt, mindenki levelet fog kapni, hogy jelezhesse igényét a koronavírus elleni oltásra – tette hozzá. Galgóczi elmondta, hogy nagyon fontos a kapcsolattartás az idősekkel a mostani helyzetben.

Közel 8000-en vannak kórházban

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 171 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19%-a, a halálos áldozatok 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.