szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kétszeres világbajnok, négyszeres olimpia ezüst- és kétszeres bronzérmes egy számban sem jutott döntőbe Kaposváron.

Cseh László nélkül folytatódik az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnoksága, a kétszeres világbajnok ugyanis hazautazott Kaposvárról – írja a Nemzeti Sport.

Az úszó korábban azt mondta a sportlapnak, azért indul el az ob-n, hogy meglássa, megy-e az úszás, hogyan halad, hogy bírja az egyes távokat.

Az ob-n azonban a 200 pillangó, a 200 vegyes és az 50 pillangó döntőjétől is visszalépett, csak az előfutamokban szerepelt. 100 pillangón még rajthoz állhatott volna, de a szám előtt hazautazott.

Igen, Laci elment. Meglehetősen le van lombozódva, sok minden összejött most neki, és nem csak az úszásra gondolok. Lacinak ez az ötödik olimpiai ciklusa, a szervezete is arra emlékszik, hogy most pihenőidő van. Hiába győzködjük mi a testét a munkával, ha az leengedett. Pedig egyébként az edzéseken nagyon tisztességesen dolgozott. Természetesen szólt, hogy hazamegy. És nem, nem volt ellenvetésem, ugyan miért lett volna most? Majd később leülünk, és megbeszéljük, hogyan tovább.”

– válaszolta a Nemzeti Sport megkeresésére edzője, Plagányi Zsolt.

A lap kereste Cseh Lászlót, de nem érte utol.

Milák Kristófnak sem ez a legjobb ob-je, bár a világbajnok úszó 50 és 200 méter pillangón is ezüstöt nyert, még mindig érzi a korábbi koronavírus-betegségének utóhatásait, ezért kivizsgáltatja magát.

HVG360 hvg360

Cseh László a Home office-ban: "Nem érzem olyan fontosnak most, hogy lesz-e olimpia"

Otthonról is próbál készülni a tokiói játékokra négyszeres olimpiai ezüstérmes úszónk, pedig ő is tudja, lehet, hogy nem tartják meg a világversenyt. Cseh László szerint viszont ennél sokkal nagyobb gondot okoz a járvány a világban, ezért nem aggódik amiatt, ha utolsó esélyét is elszalasztva, aranyérem nélkül kell visszavonulnia. A Home office-ban a sportoló házi felkészülésébe is bepillanthatunk.