szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyes orosz sajtóorgánumok már a lehetséges utódait is megnevezték.

Helyi lapértesülések szerint Kassai Viktor távozik az orosz labdarúgó-szövetségtől – írja a Nemzeti Sport. A korábbi játékvezetőt idén januárban nevezték ki az orosz játékvezetői bizottság élére, ezzel a testületet 2011 és 2013 között irányító Roberto Rosetti után ő lett a második külföldi a poszton.

Az oroszok már a lehetséges utódokat is megnevezték, szerintük a szerb Milorad Mazics vagy az angol Mark Clattenburg lehet Kassai Viktor utóda. Előbbi Cipruson, utóbbi Görögországban vezeti a helyi futballszövetség játékvezetői testületét.

„A pletykákról én is olvastam, arról is, hogy kik kerülhetnek a helyére, de ezek csak sajtóhírek, amiket nem szeretnénk kommentálni. Amit az RFU részéről mondhatok: Kassai Viktor jelenleg a mi alkalmazottunk, és az elmúlt évben mutatott munkáját a szövetség évzáró ülésén értékeljük” – mondta a Nemzeti Sportnak az Orosz Labdarúgó-szövetség sajtófőnöke, Kirill Melnyikov.

Kassai Viktor 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, ahol 322. NB I.-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották. 2019 decemberében jelentette be, hogy visszavonul.