szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az olasz edzőt csak nagyon nagy nevek előzték meg az idei pontozáson.

A magyar csapatot irányító Marco Rossit holtversenyben a világ 9. legjobb szövetségi kapitányának választotta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

2018 után újra a francia Didier Deschamps lett az első száz ponttal, tőle kicsit lemaradva Belgium spanyol edzője, Roberto Martinez futott be másodiknak, a harmadik pedig a spanyol Luis Enrique lett.

Nyilván sokkal lemaradva lett Rossi a kilencedik a maga öt pontjával, de ugyanannyit kapott az angol Gareth Southgate, az ukrán Andrij Sevcsenko, a finn Markku Kanerva és az uruguayi Oscar Tabarez is.

Bár a szép eredmény meglepő, nem indokolatlan: Rossi nemcsak kijutott a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra, de megnyerte a Nemzetek Ligája csoportját is. A magyar válogatott egy év alatt 44 pontot szerezve 12 helyet lépett előre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, így 2020 legtöbbet fejlődött csapata volt.

Rossit egyébként a brazil Tite, a portugál Fernando Santos, az algériai Djamel Belmadi, és a német Joachim Löw előzték meg. Érdekesség, hogy Rossi többükkel is játszhat az Európa-bajnokságon, hiszen a magyar válogatott Franciaországgal, Németországgal és Portugáliával került egy csoportba.