szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lesz a magyar tehetség.

Sajtóinformációk szerint Szoboszlai Dominik hamarosan az RB Leipzig futballistája lesz. A Sky úgy tudja, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásának szerződésében már az utolsó részleteket véglegesítik, s még karácsony előtt hivatalosan bejelentik a klubváltást.

A 20 éves futballista, akinek szerződése 2022-ig szól Salzburgban, a kivásárlási árának megfelelő 25 millió euróért költözhet Lipcsébe.

Eddig 17 labdarúgó – többek között Gulácsi Péter – igazolt az osztrák klubtól a testvéregyesülethez, az RB Leipzighez. A német csapatnak a kapuson kívül van még egy magyar válogatott játékosa, Willi Orbán. A klub a Bajnokok Ligája csoportkörében a H jelű négyesben a második helyen végzett a Paris Saint-Germain mögött, így a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmeket.

Szoboszlait korántsem csak a Lipcse akarta leigazolni: összeboronálták már az Arsenallal, az AC Milannal, a Bayern Münchennel, a spanyol sajtó pedig tényként közölte, hogy Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője személyesen hívta a csapatához.

A futballista döntésében játékperceinek száma játszhatta a döntő szerepet. Ügynöke, Esterházy Mátyás korábban elmondta, hogy olyan csapathoz szeretné vinni, ahol folyamatosan focizhat – ezt a lehetőséget vélhetően nem kapta volna meg a legnagyobbaktól.

Szoboszlai Dominik jelenleg a legértékesebb magyar futballista: a német Transfermarkt szakportál 25 millió euróra teszi az értékét, vagyis körülbelül akkorára, mint a Ferencváros teljes keretéét. A középpályás 2000-ben született Székesfehérváron, a legtehetségesebb európai fiatalok között tartják számon. Pályafutását szülővárosában kezdte, 2016-ban igazolt az osztrák első osztályban játszó Red Bull Salzburghoz, ahol oroszlánrészt vállalt a bajnoki sikerekben. A magyar U17-es válogatottban 2017-ben a korosztályos Európa-bajnokságon mutatkozott be, velük a tornán a hatodik lett. A felnőtt csapatban 2019-ben játszott először, és az ő góljának köszönhető, hogy az együttes ott lesz a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon.