szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bódog Tamás keményen nekiment Urbányi Istvánnak a Nemzeti Sportnak adott interjújában: szerinte Urbányi mentálisan tönkretette a játékosokat, és olyanokat követelt a csapatba, akik a koronavírus miatt nem is bírták volna a játékot.

Ritkán rúgják rá úgy az ajtót egykori kollégáikra emberek, mint ahogy a Budapest Honvéd focicsapatától a hétvégén kirúgott Bódog Tamás vezetőedző tette. Bódog szerint neki is van felelőssége abban, hogy a Honvéd az utolsó helyen áll a tizenkét csapatos NB I-ben, de a Nemzeti Sportnak adott interjújában súlyos dolgokat sorolt fel Urbányi István sportigazgatóról.

Az még nem is akkora meglepetés, hogy Bódog állítása szerint egyetlen igazolás sem az ő kérésre érkezett a csapatba, és olyat is láttunk már párszor, hogy eladják azt a játékost, akire az edző az egész taktikát építené, de az edző szerint Urbányi teljesítménye nem állt meg itt:

“Ami nekem nagyobb gondokat okozott, azok a sportigazgató kirohanásai voltak, mert mentálisan tett tönkre több labdarúgót, ami sok energiámat elvitte. Még a nyáron négy-öt játékossal közölte, keressenek csapatot maguknak, mert nem kellenek, aztán hogy maradnak, és dolgozzon velük a vezetőedző, hogy legyen önbizalmuk!

Megesett, hogy Urbányi István a csapat előtt fenyegette meg az egyik játékost vérlázító módon, de az sem szokványos edzői feladat, hogy a labdarúgók engem kérnek meg arra, szóljak már a sportigazgatónak, hogy ne zaklassa őket esténként telefonon.

A csapatba követelt olyan játékost, aki visszatérve a vírusfertőzésből a mért adatok szerint egy félidőt tudott játszani, annak is a kilencven százalékát oxigénhiányos állapotban – az orvosi útmutatás alapján ennél többet nem lehetett volna a pályán, de István nehezen értette meg ezt az indokot” - mondta.

A korábban Diósgyőrben és Kisvárdán edzősködő Bódog szerint Urbányi ráadásul azt a felelőtlen rendszert is felállította, hogy a koronavírussal is küzdő csapatnál négy csapat között volt folyamatos az átjárás, ami szerinte hatalmas felelőtlenség volt. Korábban egyébként a csapat több játékosa mellett maga Bódog is elkapta a fertőzést.

A korábban Gyirmóton, Újpesten, Kecskeméten és a Maldív-szigetenen dolgozott Urbányit is megkereste az újság, de nem kívánt reagálni.