AMD-s Biostar alaplap 2,5 gigabites LAN-nal

Nincs semmi sem túlspilázva, a gyártó jószerével csak a legszükségesebb dolgokra koncentrált.

A Biostar a napokban mutatta be legújabb, Socket AM4-es tokozást használó, középkategóriás alaplapját, az AMD B550-es vezérlőhídra épülő B550M-Silvert. Az újgenerációs Vermeer Ryzenekkel alapból kompatibilis, microATX formátumú deszka 10 fázisos, Dr.MOS dizájnú, bordázatokkal megtámogatott VRM-et kapott és négy DIMM foglalat várja fedélzetén a 128 GB-nyi, 4933 MHz-en ketyegő DDR4 memóriát. A bővítőkártyákat egy x16-os PCI Express 4.0, egy x4-es sávszélességre vezetékezett, x16-os PCI Express 3.0, illetve egy x1-es PCI Express 3.0 sín tudja fogadni, míg háttértárolóinkat két (PCI Express és SATA módot egyaránt ismerő) M.2 2242/2260/2280 slotba vagy hat SATA portba csatlakoztathatjuk – természetesen az elsődleges M.2 interfész PCI Express 4.0-s.


[+]

A hálózati oldalon egy 2,5 gigabites, Realtek RTL8125B kontroller hajtotta Ethernet anya található, ám a meglévő M.2 2230 Key E csatolónak hála belső Wi-Fi/Bluetooth modullal is gyarapíthatjuk arzenálunkat, ha arra volna igényünk. Kedvenc albumaink egy nyolccsatornás Realtek ALC1150-es hangkodek közvetítésében szólalnak meg, miközben az esetlegesen felmerülő technikai problémák kipuhatolásában a NYÁK alsó peremére kihelyezett, DRAM, CPU, VGA és BOOT feliratokkal jelzett indikátor LED-ek segédkeznek.

A hátlapon egy PS/2 kombóport, három videokimenet (DisplayPort, HDMI, DVI-D), a fentebb már említett RJ-45 aljzat, négy USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy USB 3.2 Gen 2 Type-A, egy USB 3.2 Gen 2 Type-C, továbbá két USB 2.0 konnektor strázsál a két antenna csatlakozón és az audio jackeken kívül. Az 5, valamint 12 voltos LED szalagok támogatása kipipálható, egyedül talán az előlapra kivezetett Type-C-t hiányoljuk kissé a lap repertoárjából – no meg az árcéduláján terpeszkedő összeget, mert arról egyelőre nem rendelkezünk bővebb információval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés