Az Androidos felhasználói élmény új generációját hozza el a Samsung One UI 3

forrás: Prím Online, 2020. december 15. 13:21

A Samsung bemutatja a One UI 3 felhasználói felületet, amely a legújabb frissítéssel lesz elérhető egyes Galaxy eszközökön. A One UI 3 izgalmas, új megjelenést, továbbfejlesztett funkciókat és széleskörű testreszabhatóságot kínál a felhasználóknak. A frissítés az Android 11 operációs rendszerrel együtt válik elérhetővé, így a Samsung eljuttatja a legújabb technológiai fejlesztéseket a felhasználókhoz, amelyeket több millió készülék esetében három generáción keresztül garantáltan biztosít*. 

A korai hozzáférést biztosító programot követően a One UI 3 Magyarországon december közepétől elérhetővé válik a Galaxy S20 sorozat készülékein (Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra), ezt követően további Galaxy eszközökre is megérkezik, köztük a Galaxy Note20, a Z Fold2, a Z Flip, a Fold és az S10 szériára**. A frissítés várhatóan 2021 első felében elérhető lesz a Galaxy A sorozat készülékein is.

 

„A One UI 3 bevezetése az első lépés abban a támogatási folyamatban, amelyben a Samsung már megjelenéskor a legújabb operációsrendszer-innovációkat hozza el a Galaxy felhasználóknak – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A One UI 3 fontos része a Samsung folyamatos fejlesztésekkel alakított ökoszisztémájának, amelyben intuitív megoldások segítik a felhasználókat a termékek teljes életciklusán keresztül. A Galaxy okoseszközökkel rendelkezők hosszú éveken keresztül érhetik el a felhasználói élmény legmagasabb fokát.” 

 

Frissített megjelenés és továbbfejlesztett látványvilág 

A One UI 3 megjelenése még letisztultabb és elegánsabb lett, miközben a hamisítatlan One UI élményt nyújtja. 

 

A megszokott felület leggyakrabban használt elemei, mint a kezdőképernyő, a zárolt képernyő, az értesítések vagy a Gyors panel, megújult külsővel térnek vissza, amely kiemeli a fontos információkat. Új effektek kerültek a rendszerbe, mint például az értesítések elhomályosítása, amely segíti a felhasználókat, hogy az igazán fontos dolgokra koncentrálhassanak. Az újratervezett widgetek rendezetten és tisztán tartják a kezdőképernyőt, amely így stílusos megjelenést biztosít az egész készüléknek. 

 

A One UI 3 nem csak másképp néz ki, de érzetre is más. A kifinomultabb mozgásnak és animációnak, valamint a természetes, haptikus visszajelzésnek köszönhetően a telefon használata egészen különleges élmény lesz. A zárolt képernyő áttűnése tisztább, a kapcsolók könnyebben váltanak, a gombok pedig sokkal érzékenyebbek lettek, így minden apró gesztus jelentőséggel bír. A különböző eszközök közti váltás is kényelmesebb, hiszen a One UI egységes, letisztult élményt kínál a teljes Galaxy ökoszisztémában, az új funkciók***  pedig minden készüléken egyformán elérhetők.

 

Hatékonyságot növelő mindennapi funkciók

A One UI 3 középpontjában az egyszerűség áll. A One UI felület újratervezett zárolt képernyőjének widgetjei segítik a zenelejátszás kezelését, valamint egyéb fontos információk, például a naptáresemények megjelenítését anélkül, hogy fel kellene oldani az eszközt. Az üzenetek és beszélgetések nyomon követése sokkal könnyebbé vált. Az üzenetküldő alkalmazások értesítései kiemelt helyen, csoportosítva jelennek meg, így a felhasználók gyorsan elolvashatják az üzeneteiket és válaszolhatnak rájuk. A teljes képernyős videohívások egészen új kommunikációs élményt kínálnak, amely közelebb hoz azokhoz, akik a leginkább számítanak.

 

A One UI 3 megoldásainak köszönhetően a készülékek kamerája erősebb, mint valaha. A továbbfejlesztett MI alapú zoomnak, valamint az autofókusznak és az automatikus exponálásnak köszönhetően a felhasználók még könnyebben készíthetnek nagyszerű képeket. A Galéria rendszerezése segít a fényképek gyors megtalálásában. Az egyes fotóknál felfelé csúsztatva a képernyőt, a hozzá kapcsolódó fényképcsoport jelenik meg. Annak érdekében, hogy egy emlék se vesszen el, a már szerkesztett fotók bármikor visszaállíthatók az eredeti állapotukba, még azok mentését követően is.

 

Kibővített testreszabás 

A Samsung célja, hogy a felhasználók a saját ízlésüknek megfelelően, szabadon alakítsák felületeiket. Legyen szó akár a Sötét mód rendszeres használatáról, vagy a mobil hotspot megosztásáról, mindezek mostantól a képernyő elhúzásával és megérintésével egyszerűen kezelhetők. A Gyors panel személyre szabása sosem volt még ennyire egyszerű. A képek, videók és dokumentumok megosztása is egyszerűbb lett, mint valaha. A megosztási felület testreszabásával rögzíthetők a leggyakrabban használt megosztási célok, legyen az egy névjegy, egy üzenetküldő alkalmazás vagy e-mail fiók. A One UI lehetővé teszi, hogy a felhasználók külön profilokat hozzanak létre a munka és a magánélet****  területeire, így minimális az esély arra, hogy egy adott dokumentumot rossz címzettnek küldjenek. 

 

A személyre szabhatóság érdekében a widgetek elhelyezhetők a kezdőképernyőn és hogy jobban illeszkedjenek a háttérképhez, átlátszóságuk is állítható. A felhasználók megváltoztathatják az óra megjelenését és színét az Always On Display vagy a zárolt képernyő esetén. A bejövő vagy kimenő hívások képernyőjéhez pedig hozzáadhatnak videót is, hogy személyesebbé tegye a hívásélményt. 

 

A One UI 3 felületet a felhasználók igényeit szem előtt tartva fejlesztették, beleértve az új, digitális kényelmi alkalmazásokat, amelyek segítenek azonosítani és javítani az elektronikus szokásokon. Gyorsan és könnyedén elérhetők a használati statisztikák, amelyek többek között megmutatják a képernyőidőben történt heti változásokat, vagy a vezetés közbeni használatot, így a felhasználók megalapozott döntéseket hozhatnak arról, hogy mikor és miként használják a Galaxy készülékeket.

 

A Samsung folyamatosan fejleszti a Galaxy élményt, a One UI pedig további frissítéseket kap majd a 2021-ben megjelenő, új csúcskészülékeken.

 

___________________

*  Az Android frissítések elérhetősége országtól és készüléktől függően változhat. A frissítések ütemezése függhet a modelltől, a hálózattól és más tényezőktől is.

**  A One UI 3 elsőként a kiválasztott készülékeken érhető el. A One UI frissítések ütemezése elérhető a Samsung Members alkalmazásban, a Bejövő üzentek menüpontban. Az alkalmazás elérhető a Galaxy Storeban.

***  Az új One UI 3.0 funkciók elérhetősége folyamatosan bővül további készülékekkel.

****  Különböző profilok csak a Samsung Knox használatakor érhetők el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50