Okosóra a jövőből? Ez már a jelen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.19. 08:00
null
Okosóra a jövőből? Ez már a jelen!
Címkék
Az okoskészülékek korát éljük, amikor a hasznos kis készülékek elképesztő gyorsasággal fejlődnek. Nincs ez másként az okosórák esetében sem. Időről-időre újabb szériás darabokkal jelennek meg a gyártók a piacon, és a választás bizony nem egyszerű közöttük. A mindig elérhetőség és a saját fiókok csekkolása alapnak számít, de a mai eszközök ennél sokkal többet tudnak. Az Apple Watch 6-os kétségkívül a kategória prémium darabjának számít, mely olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyekről korábban talán csak álmodtunk. (x)

 

A jövő az egészségmegőrzésé!

A 2020-as év mindenki számára bebizonyította, hogy az egészségnél bizony nincsen fontosabb az életben. Ha ez kárt szenved, az az élet minden területére rányomja a bélyegét. Nem elég akkor foglalkozni egy problémával, ha az már a mindennapok részét képezi. Nagyon fontos a prevenció, amelyet célszerű beiktatni a hétköznapokba. Egészségügyi értékeid figyeléséhez nem csak az otthoni vérnyomásmérő lehet hasznos segítőtárs, hanem egy olyan okosóra is, amely tested funkcionálását számos területen képes figyelemmel követni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten ezért választják a készüléket. A döntéskor azonban a megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bír, s ennek kapcsán az Apple új készüléke kétségkívül remek választásnak bizonyul.

Az innováció új szintje

Hallottál már olyan okosóráról, ami képes véroxigén szintedet mérni? Az Apple készüléke olyan újszerű érzékelővel rendelkezik, amely alkalmas erre. Az érték kiemelt jelentőséggel bír abban, hogy mekkora oxigénmennyiséghez jut szervezeted, ebből pedig általános egészségi állapotodra is lehet következtetni. Hogyan lehetséges ez egy okosórával? A készülék zöld, vörös és infravörös LED-jei megvilágítják a csukló ereit, és a fény visszavert mennyiségéből a vér színét algoritmusok határozzák meg. A vér színe annak oxigénnel való telítettségéről árul el sokat.

Hasonló korszakalkotó újdonságnak számít a csuklón mérhető EKG. Az Apple Watch 6 tulajdonképpen egy egyelvezetéses EKG készítésére alkalmas. Tudtad, hogy a szív-és érrendszeri megbetegedések vezető halálozási oknak számítanak? A pulzus és az EKG értékek folyamatos figyelemmel követése nem csak számodra lehet nagy segítség, hanem kezelőorvosodnak is. Ha időben fény derül az esetleges rendellenességekre, akkor a megfelelő kivizsgálások és kezelés is elkezdődhet mihamarabb. Miért ne tennéd meg ezt saját egészséged érdekében?

Edzés kontroll alatt

Minden korábbinál többet hallani a rendszeres testmozgás fontosságáról. Futás közben az okostelefonok a megtett kilométerek számát illetően remek választásnak bizonyulnak, de ha igazán figyelemmel szeretnéd követni egészségügyi értékeid alakulását, akkor az okostelefon kínálta előnyök felülmúlhatatlanok. Az Apple új eszköze mellett természetesen egyéb olyan márkák is megtalálhatóak a piacon, amelyek edzés mellé, zenehallgatáshoz vagy egyéni elvárásaidhoz ideálisnak bizonyulnak. A Garmin, a Samsung, a Huawei vagy a Honor olyan megbízható márkák, melyekkel nem lőhetsz mellé. A technikai paramétereket és az extrákat minden esetben saját igényeidnek megfelelően érdemes megválasztani. Érdemes figyelemmel követni az akciós ajánlatokat és az újdonságokat, melyekre előrendelést is leadhatsz a webes felületen.

Design és megjelenés

Ugyan az okostelefonok kapcsán elsődleges a tényleges tudás és a megbízhatóság, de kiegészítő lévén az eszköz megjelenése sem elhanyagolható. A cserélhető szíjak és az igényes kijelzők együtt gondoskodnak arról, hogy öltözékedhez, stílusodhoz egyaránt passzoljon a kiszemelt darab. Az ünnepekhez közeledve az ajándék gyanánt vásárolt okosóra megjelenését is érdemes fókuszba helyezni. A rózsaarany szín még mindig nagyon divatos a nők körében, a klasszikus feketével pedig biztosan nem lehet mellélőni. A lávavörös, a szénfekete színek mellett mentazöld vagy akár kék szíjak közül is válogathatunk- persze a márka függvényében.

A prémium elvárásokkal rendelkezők mellett azok is rátalálhatnak a szükséges okosórára, akik kevesebbet költenének, viszont a megbízhatóság alapelvárásnak számít. Ne feledkezz meg arról, hogy a vérnyomás, a pulzus és a véroxigén-szint mérésére alkalmas eszközök igazán népszerűnek számítanak, hiszen segítségükkel egészséged megőrzése érdekében is sokat tehetsz. Könnyen lehet, hogy nem is vagy tisztában időnként előforduló szívritmuszavaroddal, vagy nem tudod, miként alakul a nap folyamán vérnyomásod. Ezek akkor is kiemelt jelentőséggel bírnak, ha testmozgásról, tényleges fizikai terhelésről van szó.

Fedezd fel az okosórák új generációit, amelyek az igazán fontos dolgokat helyezik fókuszba. Az egészség különös jelentőséggel bír az aktuális történések függvényében. Tegyél érte megbízható készülékek alkalmazásával!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik