szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dr. Christian Chenay egy idősek otthonában segít, de online is konzultál a betegekkel.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány alatt is dolgozik Franciaország legidősebb orvosa, Dr. Christian Chenay – derül ki a BBC riportjából. A férfi 98 éves, tehát jócskán a veszélyeztetett korosztályba tartozik, ráadásul munkája révén folyamatosan fertőzött betegekkel találkozik.

Chenay jelenleg nem dolgozhat a párizsi rendelőjében, de online konzultál a betegekkel és rendszeresen látogat egy idősek otthonát, hogy segítsen a lakóknak.

Arra a kérdésre, miszerint elgondolkozott-e a visszavonuláson a férfi azt mondta: több dolog miatt is vissza kellene vennie a tempóból, ezért sokkal körültekintőbben és lassabban, de továbbra is elvégzi a munkáját.