szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A republikánus elnökjelöltnek egy kampányeseményen botlott meg a nyelve, így véletlenül novemberi ellenfelét magasztalta.

Amerikai elnökválasztás
A kérdés ugyanaz, mint négy éve, de a tét talán sosem volt ekkora a világra nézve: Joe Biden vagy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke? A hvg.hu-n minden eseményét követjük az amerikai elnökválasztásnak, és elmagyarázzuk azokat a részleteket, amelyek a mi életünkre is hatással lesznek, akármi is legyen az eredmény 2024 novemberében.
Friss cikkek a témában

Három évvel ezelőtt még egy nagy nemzet voltunk, és hamarosan ismét nagy nemzet leszünk.

– ígérte követőinak Donald Trump exelnök, republikánus elnökjelölt egy Michiganben tartott kampányeseményen. Csakhogy 2021 közepén már hónapok óta Trump novemberi ellenfele, Joe Biden volt az amerikai elnök – emlékeztett rá a Huffington Post. Biden 2020 novemberében győzte le Trumpot az elnökválasztáson, és 2021 januárjában lépett hivatalba.

Acyn on Twitter: “Trump: Three years ago, we were a great nation pic.twitter.com/kqqPaqyHcO / Twitter”

Trump: Three years ago, we were a great nation pic.twitter.com/kqqPaqyHcO

Valószínűleg csak egy nyelvbotlásról volt szó, és azt akarta mondani Trump, hogy “három évvel ezelőttig”, csakhogy a republikánus elnökjelölt és követői rendszeresen az ehhez hasonló elszólásokra hivatkozva támadják Joe Bident, aki szerintük öreg és demens. Erre reagálva Biden nemrég azzal viccelődött, hogy bár valóban 81 éves, ő egy felnőtt ember, aki egy hatéves ellen indul a választáson.

Az elmúlt hetekben Donald Trump frissessége és mentális egészsége is napirendre került, miután többször elaludt saját büntetőperének tárgyalásán.