Időjárás

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye.

2024.05.13 09:19MTI

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határmentén gyenge csapadék sem zárható ki. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között várható.

Kedden derült, napos idő várható, helyenként gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű, de a keleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken hidegebb lehet. Délután 19-26 fok várható.

Szerdán napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7-12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. A csúcsérték 19-25 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel az ország délnyugati, nyugati felén-harmadán. A délkeleti, keleti szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 8-14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet. Délutánra 21-26 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Többfelé valószínű záporeső, zivatar. A délkeleti szelet sok helyütt erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 9-14, a délutáni órákban 19-27 fok között várható.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás, szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Többfelé megerősödhet a délkeleti, déli szél. Hajnalban 9-16, a délutáni órákban 21-28 fok valószínű.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződésre, illetve fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 9-16 fokról 21-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.